Slik kan du bremse arvelig hårtap

De fleste menn blir før eller senere tynnhårede, men det er faktisk slik at du kan bremse utviklingen.

Noen menn blir tynne i håret allerede i slutten av tenårene – da er det mye som kan tyde på at årsaken er arvelig betinget. Denne tilstanden kalles androgen alopeci (arvelig hårtap). Sannsynligheten for at arvelig hårtap ligger i familien er stor dersom foreldre og/eller deres søsken har mistet hår eller er tynne i håret .

Dokumentert effekt

Produktet Provexin®A100HF er et medisinsk produkt* som er utviklet i Sverige og som har dokumentert effekt på arvelig håravfall. Provexin®A100HF ga mer enn halvparten av testkandidatene håret tilbake, viser grundig studie utført i Sverige.

Jan Faergemann, professor i dermatologi, har ledet studien ved Sahlgrenska Universitetssykehus i Gøteborg. Han har flere tiårs erfaring med behandling av ulike hudlidelser og har publisert en rekke studier innenfor dette fagfeltet.

Deltakerne var i alderen 18-60 år og alle led av arvelig hårtap, androgen alopeci. Allerede etter 4 uker kunne man se signifikant forskjell mellom dem som hadde fått Provexin®A100HF og ikke placebo; da hadde antall hårstrå økt med 32 prosent, hvilket betyr at det både syntes og kjennes at man får mer hår. Forsøkspersonene selv kunne tydelig se forskjell etter noen måneder. Det er imidlertid viktig å være tålmodig da det ikke er så lett å se hårveksten i starten. Når håret dukker opp igjen er det såkalte vellushår (også kalt babyhår) som kommer til syne. Dette håret er uten pigment og er veldig mykt. Etterhvert vil håret få samme kvalitet som håret man hadde tidligere.

En del menn blir tynnhårede allerede i tenårene og det merkes gjerne ved at hårfestet kryper oppover tinningen og skaper tydelige viker. Når hårtapet er mer betydelig får man vanligvis en bar flekk oppe på issen i tillegg. Mange opplever hårtapet som et stort problem, og det er flere som søker hjelp – fremfor alt unge i 20-årsalderen som allerede har blitt veldig tynnhårede. Det kan bli et psykisk problem for noen.

Ja, jeg ønsker å bestille Provexin.

Start behandling så fort som mulig

Så fort man merker hårtap bør man starte behandling for å få best mulig effekt. Er det lengre enn 10 år siden man mistet håret, er sjansene små for at håret kommer tilbake. Hårsekkene som mangler hår vil etter mange år bli ødelagt. Det er derfor viktig at man starter behandling så tidlig som mulig. Provexin®A100HF er en gel som skal brukes morgen og kveld. Prosessen tar sekunder. Gelen er enkel å påføre og kleber ikke.

*Provexin®A100HF er registrert som medisinsk utstyr klasse I i EU

Studie:

Faergemann, J. and Hedner, T., The effect of A100 Gel, on Hair Growth, and Hair Quality: An explanatory study. Journal of Cosmetics, Dermatological Sciences and Applications 2016:6;19-23.

Bestill Provexin®A100HF

Provexin®A100HF motvirker arvelig hårtap

Egenbehandling uten kirurgi

En gel du påfører det berørte området 2 ganger daglig

Medisinsk produkt med klinisk dokumentert effekt

 Klassifisert som medisinsk utstyr klasse 1 i EU og testet ved Sahlgrenska Universitetssykehus i Gøteborg

Ingen rapporterte bivirkninger

Gelen inneholder heller ingen allergener som kan skape irritasjon for pollenallergikere