Årsaker til at du mister håret


Forskning viser at androgen alopeci kan behandles.

Det er svært mange menn som rammes av arvelig hårtap. Tilstanden kalles androgen alopeci; en arvelig overfølsomhet for mannlige kjønnshormoner i hårsekkene.

Hva kjennetegner arvelig hårtap?

Det første du kan sjekke er om det er noen i din nærmeste familie som er rammet av permanent hårtap. Det kan være far, mor, onkler, tanter eller besteforeldre som har mistet håret relativt tidlig i livet. Jo flere som er rammet, og jo mer betydelig de er rammet, dess større er sjansen for at du blir rammet.

Et av de første, synlige tegnene på at menn lider av androgen alopeci er ofte at vikene i tinningene blir større. Samtidig med at hårfestet beveger seg stadig lenger bakover, kan man også oppleve at man gradvis blir hårløs på issen – man får en såkalt måne. Det begynner på et lite område før sirkelen blir større og større. Månen kan være vanskelig å oppdage til å begynne med, da man sjelden ser seg selv i bakhodet. Etter hvert kan håret begynne å forsvinne fra issen og det blir mer synlig. De som er hardest rammet kan ende opp med å bli helt skallet, mens hos noen stopper det opp underveis.

Provexin kan hjelpe! Bestill NÅ til kun 149,-

Kvinner som er rammet av androgen alopeci, opplever det som oftest ikke før i overgangsalderen. Hos kvinner kan hårtapet skje mer beskjedent og spredt over hele hodet. Kvinner blir sjelden helt skallet, men det kan være belastende å ha lite hår og godt synlig hodebunn.

Hårtap kan behandles

Det svenskutviklede produktet Provexin®A100HF er et medisinsk produkt* som har vist seg å ha svært gunstig effekt på androgen alopeci.

Et studie på bruk av Provexin®A100HF, utført ved Sahlgrenska Universitetssykehus i Gøteborg, viste at hos halvparten av dem som brukte Provexin®A100HF økte hårveksten med 50 %. Legene kunne se endringer i hårveksten allerede etter fire uker i noen av tilfellene, men forsøkspersonene selv opplevde ikke effekt før etter noen måneder. Den første hårveksten kommer i form av vellushår (babyhår) og faller som regel av før det normale håret kommer tilbake. Provexin®A100HF har ingen påviste bivirkninger.

* Provexin®A100HF er registrert som medisinsk utstyr i klasse I i EU.

Studier: 

Faergemann, J. and Hedner, T., The effect of A100 Gel, on Hair Growth, and Hair Quality: An explanatory study. Journal of Cosmetics, Dermatological Sciences and Applications 2016:6;19-23.

 

Bestill Provexin®A100HF her!

Provexin®A100HF motvirker arvelig hårtap

Egenbehandling uten kirurgi

En gel du påfører det berørte området 2 ganger daglig

Medisinsk utstyr med klinisk dokumentert effekt

 Klassifisert som medisinsk utstyr klasse 1 i EU og testet ved Sahlgrenska Universitetssykehus i Gøteborg

Ingen rapporterte bivirkninger

Gelen inneholder heller ingen allergener som kan skape irritasjon for pollenallergikere