Nyhetsbrev

Jeg ønsker å motta tilbud om vareprøver, produkter og annen relevant informasjon på e-post fra Norvital.
17/09/2015
nina

Årsaker til at du mister håret

Dette er symptomene på begynnende permanent hårtap – og slik kan du stoppe det.

Del artikkelen:

Click here to share through mail. Click here to share through twitter. Click here to share through linkedin. Click here to share through facebook. Click here to share through googleplus.

Omtrent 50 % av alle menn og 37 % av alle kvinner rammes av arvelig hårtap i vår verdensdel. Tilstanden kalles androgen alopeci, som er arvelig overfølsomhet for mannlige kjønnshormoner i hårsekkene.

Hva kjennetegner arvelig hårtap?

Det første du kan sjekke er om det er noen i din nærmeste familie som er rammet av permanent hårtap. Det kan være far, mor, onkler, tanter eller besteforeldre som har mistet håret relativt tidlig i livet. Jo flere som er rammet, og jo mer betydelig de er rammet, dess større er sjansen for at du blir rammet.
 
Et av de første, synlige tegnene på at menn lider av androgen alopeci er ofte at vikene i tinningene blir større. Samtidig med at hårfestet beveger seg stadig lenger bakover, kan man også oppleve at man gradvis blir hårløs på issen – man får en såkalt måne. Det begynner på et lite område før sirkelen blir større og større. Månen kan være vanskelig å oppdage til å begynne med, da man sjelden ser seg selv i bakhodet. Etter hvert kan håret begynne å forsvinne fra issen og det blir mer synlig. De som er hardest rammet kan ende opp med å bli helt skallet, mens hos noen stopper det opp underveis.
 

Bestill Provexin™A100HF her!

Hva kjennetegner hårtap hos kvinner

Kvinner som er rammet av androgen alopeci, opplever det som oftest ikke før overgangsalderen. Hos kvinner kan hårtapet skje mer beskjedent og spredt over hele hodet. Om det er noen områder som spesielt blir rammet er det lokalisert mot pannen og issen. 
Kvinner blir sjelden helt skallet, men det kan være belastende nok å ha lite hår, bare flekker eller svært tynt og pistrete hår.
 

Hårtap kan behandles

Det svenskutviklede produktet Provexin™A100HF er et medisinsk produkt* som har vist seg å ha svært gunstig effekt på androgen alopeci.
 
Studier på bruk av Provexin™A100HF, utført ved Sahlgrenska Universitetssykehus i Gøteborg, viste at hos halvparten av dem som brukte Provexin™A100HF økte hårveksten med 50 %. Legene kunne se endringer i hårveksten allerede etter fire uker i noen av tilfellene, men forsøkspersonene selv opplevde ikke effekt før etter noen måneder. Den første hårveksten kommer i form av vellushår (babyhår) og faller som regel av før det normale håret kommer tilbake. Provexin™A100HF har ingen påviste bivirkninger.

 
nv_pv_edm_il_1016_no_ny_15674

 

* Provexin™A100HF er registrert som medisinsk utstyr i klasse I i EU.

 

Studier: 

Faergemann, J. and Hedner, T., The effect of A100 Gel, on Hair Growth, and Hair Quality: An explanatory study. Journal of Cosmetics, Dermatological Sciences and Applications 2016:6;19-23.