Er det ingen bivirkninger knyttet til bruk av Provexin®A100HF?

Provexin™A100HF har vært gjennom grundig sikkerhetsvurdering og -testing, og det er ikke rapportert om bivirkninger i noen av studiene som er gjort.

Er det trygt å bruke Provexin®A100HF over lang tid?

Provexin™A100HF er trygt å bruke, og det er ikke rapportert om bivirkninger. Husk at Provexin A100HF kun skal brukes på frisk/uskadd hud.

Er Provexin®A100HF klissete, og lukter det noe?

Nei. Provexin™A100HF klisser ikke, og hodebunnen/håret blir ikke seende fett ut. Provexin™A100HF har ingen utpreget duft/lukt.

Er Provexin™A100HF et legemiddel?

Nei. Provexin™A100HF er ikke legemiddel/naturlegemiddel/naturmedisin og heller ikke et kosmetikkprodukt. Det er et såkalt «medisinsk utstyr», noe som innebærer at det har vært gjennom grundig sikkerhetsvurdering og -testing for å sikre at det er trygt i bruk.

Hva er androgen alopeci?

Androgen alopeci (arvelig hårtap) er den vanligste formen for hårtap.  Dette hårtapet skyldes at hårsekkene på hodet har økt følsomhet overfor mannlige kjønnshormoner (androgener). Den rammer de fleste menn med tiden. 95% av all skallethet skyldes androgen alopeci. Når hårtapet starter og hvor raskt det utvikler seg, varierer fra mann til mann Androgen alopeci forekommer hos:
  • 25 % av unge menn (yngre enn 25 år)
  • 50 % av middelaldrende menn
Tilstanden er arvelig betinget og kan også ramme kvinner, men gjerne senere i livet da hårtapet er knyttet til mannlige kjønnshormoner.
  • 13 % av kvinner som ikke ennå har nådd overgangsalderen
  • 37% av kvinner som har nådd overgangsalder

Hvilke ingredienser inneholder Provexin®A100HF?

Aqua, 1,5-Pentanediol, Pollen Extract, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Polysorbate 20, Squalane, Tocopherol, Xanthan Gum, Chondrus Crispus Powder, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Disodium EDTA, Zinc Chloride, Zinc Oxide, Biotin, Sodium Hydroxide, Parfum.

Hvor lenge må jeg bruke Provexin®A100HF?

Noen opplever effekt allerede etter noen uker, men vanligvis tar det 5-7 måneder før effekten er fremtredende. Husk at Provexin A100HF ikke kurerer androgen alopeci, så hvis du avslutter behandlingen, forsvinner også effekten.

Hvor lenge varer en Provexin®A100HF?

Hvor lenge en flaske varer kommer an på hvor stort område som skal behandles. Prøv deg frem og gi oss beskjed hvis du trenger påfyll.

Hvordan bruker jeg Provexin®A100HF?

Provexin®A100HF er et middel man smører på berørte områder på hodet. Pump ut litt krem i håndflaten eller på fingertuppene og påfør/masser i hodebunnen der håravfallet opptrer. Produktet skal ikke skylles vekk, da det trekker helt inn i hodebunnen. Du kan style håret som vanlig etter påføring.    

Jeg har flekkvis håravfall (alopecia areata); vil Provexin®A100HF hjelpe for meg?

Dessverre. Provexin®A100HF kan bare hjelpe mot håravfall som skyldes androgen alopeci (arvelig hårtap).

Jeg har hatt hårtap i mer enn 5 år, kan Provexin™A100HF hjelpe meg?

Ingen medikamenter kan få hår til å gro på en isse som har vært skallet i lang tid. Behandling bør igangsettes så tidlig som mulig. Har hårtapet vart i 5-7 år eller mer, er det ikke sikkert du vil oppleve like stor effekt av Provexin®A100HF som dersom du hadde startet behandlingen på et tidligere stadium. MEN, du kan selvsagt oppleve at videre hårtap stanses, slik at du kan beholde det håret du har.

Jeg har pollenallergi, kan jeg bruke Provexin®A100HF?

Ja, det kan du. Provexin™A100HF inneholder kun ekstrakt fra pollen, ikke pollenskall, som er det allergikere reagerer på.

Kan jeg fortsette å bruke mine daglige hårprodukter selv om jeg bruker Provexin®A100HF?

Ja. Du kan fint bruke rengjørings- og stylingproduktene som du selv foretrekker.

Provexin®A100HF er klassifisert som et medisinsk utstyr, hva betyr det?

Medisinsk utstyr er en term som følger av EUs direktiver for medisinsk utstyr. Medisink utstyr omfatter omfatter utstyr og materialer som er beregnet brukt på mennesker for å diagnostisere, forebygge, overvåke, behandle eller lindre sykdom og skade eller handikap. Provexin®A100HF er altså klassifisert under denne betegnelsen.

Provexin®A100HF motvirker arvelig hårtap

Egenbehandling uten kirurgi

En gel du påfører det berørte området 2 ganger daglig

Medisinsk produkt med klinisk dokumentert effekt

 Klassifisert som medisinsk utstyr klasse 1 i EU og testet ved Sahlgrenska Universitetssykehus i Gøteborg

Ingen rapporterte bivirkninger

Gelen inneholder heller ingen allergener som kan skape irritasjon for pollenallergikere