Hva er arvelig hårtap?

Svært mange menn rammes av det, men hva vil det egentlig si?

  • Hårsekken produserer ikke nye hår etter at et hårstrå har falt ut.
  • Normal vekst i hårsekkene stopper.
  • Hårsekkene på hode har økt følsomhet overfor mannlige kjønnshormoner (testosteron), det er denne følsomheten som er arvelig.

Dersom den normale vekstfasen stopper opp over lengre tid vil hårsekken tettes igjen, og hodet vil etter hvert bli bart. Denne typen hårtap kan oppstå allerede i 20-årene.

Bestill Provexin!

Hva kjennetegner arvelig hårtap?

Det første du kan sjekke er om noen i din nærmeste familie er rammet av permanent hårtap – både menn og damer. Jo flere som er rammet, dess større er sjansen for at du også kan bli «tynn i håret».


Naturlig utvikling av hårtap ved androgen alopeci

Deretter er et av de første synlige tegnene på androgen alopeci hos menn at hårfestet i tinningene kryper bakover. Samtidig med at hårfestet beveger seg bakover, kan man også oppleve å bli hårløs på toppen. Den såkalte månen kan være vanskelig å oppdage til å begynne med, da man sjelden ser seg selv i bakhodet.

De som er hardest rammet kan ende opp med å bli helt skallet, mens hos noen stopper det opp underveis. Provexin® kan hjelpe uansett.

Bestill NÅ til kun 149,-

Hårtap kan behandles

Det svenskutviklede produktet Provexin®A100HF er et medisinsk produkt* som har vist seg å ha svært gunstig effekt på androgen alopeci.

En studie på bruk av Provexin®A100HF, utført ved Sahlgrenska Universitetssykehus i Gøteborg, viste at hos halvparten av dem som brukte Provexin®A100HF økte hårveksten med 50 %. Legene kunne se endringer i hårveksten allerede etter fire uker i noen av tilfellene, men forsøkspersonene selv opplevde ikke effekt før etter noen måneder.


En av mange testpersoner med godt synlig resultat etter kun 4 måneder

Les mere om hvordan produktet virker her.

Kvinner og hårtap

Kvinner som er rammet av androgen alopeci, opplever det som oftest ikke før i overgangsalderen. Hos kvinner kan hårtapet skje mer beskjedent og spredt over hele hodet. Kvinner blir sjelden helt skallet, men det kan være belastende å ha lite hår og godt synlig hodebunn.

* Provexin®A100HF er registrert som medisinsk utstyr i klasse I i EU.