Hårtap hos yngre menn

Mange yngre menn synes det er vanskelig å forholde seg til høye viker og en begynnende måne. For noen begynner håravfallet allerede i slutten av tenårene, og det oppleves ikke like kult for alle.

Håret er en del av vår identitet
Nå er det slik at gutter/menn ikke er like «flinke» til å snakke om egen helse eller egne komplekser på samme måte som det jenter – en mann er liksom bare fornøyd, og sånn er det. Men er det virkelig så enkelt? Er det egentlig sånn at unge menn synes det er greit at håret blir tynnere, at de lange krøllene ligger litt rart over en begynnende måne eller at man rett og slett må barbere av seg alt håret?

Hårtap er faktisk arvelig
95% av alt hårtap hos menn skyldes androgen alopeci (arvelig hårtap). Dersom menn i din familie er tynne i håret, så er sannsynligheten for at dine viker kryper bakover også tilstede. Arv, alder og hormoner er elementer som har betydning for hårtap.

Prøv nå for kun 149,-

Behold håret litt lenger
I vår del av verden har motebildet tillatt det å være skallet – det har på sett og vis vært oppfattet som både kult og tøft å være uten hår på hodet, og bra er det. Det har mest sannsynlig bidratt til å ta bort unødige komplekser for en del unge menn.

Når det er sagt, så er det ikke til å legge skjul på at mange nok kunne tenke seg å beholde håret litt lenger – og det viser seg at det faktisk er mulig.

Provexin®A100HF
Provexin®A100HF* er en gel som påføres der hårtapet finner sted. Gelen inneholder ingredienser som skaper gode vekstbetingelser ved hårtap som følge av androgen alopeci (arvelig hårtap).

Produktet er utviklet i Sverige, og et studie utført ved Sahlgrenska Universitetssykehus i Gøteborg viste at hos halvparten av dem som brukte Provexin®A100HF, økte hårveksten med hele 50 %.

Legene kunne se endringer i hårveksten allerede etter fire uker i noen av tilfellene, men forsøkspersonene selv så ikke så tydelig effekt før etter noen måneder. Dette kan forklares med at den første hårveksten kommer i form av vellushår (mykt og upigmentert hårhår), men når håret fortsetter å vokse blir hårstråene tykkere og hårveksten normal igjen. Provexin®A100HF har ingen påviste bivirkninger.

* Provexin®A100HF er registrert som medisinsk utstyr i klasse I i EU.

Bestill NÅ!