Slik kan du få økt hårvekst

Mange mister hår – Provexin®A100HF kan hjelpe deg å få økt hårvekst. Helt uten bivirkninger.

Begynner du å få en liten måne på hodetoppen, eller trekker vikene stadig lenger bakover? 95 % av de menn som mister håret, har androgen alopeci, en av de mest vanlige årsakene til hårtap. Androgen alopeci har genetisk årsak; hårtapet skyldes ikke at du bruker feil sjampo eller gjør andre ting som har fremprovosert utviklingen. Du kan imidlertid gjøre noe med det. Uten å måtte legge deg på operasjonsbenken eller bruke midler med skremmende bivirkninger.

Arvelig hårtap, androgen alopeci, er den vanligste årsaken til hårtap. Menn er i hovedsak de som rammes, men også kvinner kan få tynnere hår – i blant allerede fra 40-årsalderen. For menn er det ikke uvanlig at man i 20-årsalderen begynner å miste hår. Det finnes heldigvis hjelp å få uten å måtte transplantere hår fra bakhodet.

Genene har skylda, men du kan gjøre noe med det

Provexin®A100HF har dokumentert effekt mot hårtap. Produktet har blitt testet i en studie utført på Sahlgrenska Universitetssykehus i Göteborg. I løpet av perioden fant man at halvparten av deltakerne fikk 50% mer hårvekst, mens en tredjedel opplevde 100% økning.

I en annen studie, utført av hudleger i Berlin i 2010, kunne legen allerede etter fire uker se en signifikant forskjell. Forsøkspersonene selv kunne tydelig se forskjell etter noen måneder. 110 pasienter deltok i studien, hvorav en tredjedel av disse var kvinner. Flere studier har vært gjennomført, og til sammen ser man at nesten 60% har fått effekt etter tre måneders behandling.

-Erfaringer fra begge studiene viser at startpunktet til pasientene har mye å si for resultatet. Hvis man for eksempel har vært uten hårvekst i det aktuelle området i mer enn 5-7 år, kan det være vanskelig å skape gjenvekst gjennom denne behandlingen, forteller professor Jonas Müntzing som har gått gjennom studieresultatet fra Berlin. – Likeledes er det viktig å vite at selv om legen ser tegn til hårvekst etter kun noen uker, så tok det lengre tid før deltakerne selv opplevde effekten av behandlingen. De første hårene kommer som oftest i form av vellushår (også kalt babyhår), som etter hvert faller av før man får tilbake hår med samme farge og kvalitet som tidligere.

Studier viste gode resultater

Under studiene telte man antall hårstrå og tok digitale bilder på en standardisert måte. De som utførte studien så en signifikant forskjell veldig tidlig. – De første hårene som kommer tilbake er som regel vellushår (babyhår) som er dunaktige og lyse. Det tar en stund før hårene kommer tilbake med samme kvalitet og farge som tidligere, sier professor Jonas Müntzing som har studert de samlede resultatene av flere studier.

-Derfor tar det som regel lenger tid før de som behandles merker at hårveksten øker. Man har dessuten tatt høyde for at personene selv har hatt merkbar effekt av behandlingen når man har konkludert resultatene i studiene. Det hjelper jo lite for den enkelte at hårveksten dobles hvis man har svært lite hår fra før.

Produktet inneholder også biotin, vitamin E og sink.  Provexin®A100HF renser tilstoppede hårsekker for smuss og legger til rette for ny hårvekst. Så fort man begynner å miste hår bør man sette inn behandlingen. Jo tidligere du starter, desto større sjanse for at du får håret tilbake.

Studier:

Faergemann, J. and Hedner, T., The effect of A100 Gel, on Hair Growth, and Hair Quality: An explanatory study. Journal of Cosmetics, Dermatological Sciences and Applications 2016:6;19-23.

Bestill Provexin®A100HF her

Provexin®A100HF motvirker arvelig hårtap

Egenbehandling uten kirurgi

En gel du påfører det berørte området 2 ganger daglig

Medisinsk produkt med klinisk dokumentert effekt

 Klassifisert som medisinsk utstyr klasse 1 i EU og testet ved Sahlgrenska Universitetssykehus i Gøteborg

Ingen rapporterte bivirkninger

Gelen inneholder heller ingen allergener som kan skape irritasjon for pollenallergikere