Slik kan du bremse arvelig hårtap

De fleste menn blir før eller senere tynnhårede. Men du kan bremse prosessen.

Noen menn blir tynnhårede så tidlig som i tenårene. Da er det helt klart arvelig, og tilstanden kalles androgen alopeci. Det er en større risiko for å rammes av tidlig hårtap hvis dine foreldre og deres søsken har vært rammet av det.

Dokumentert effekt

Produktet Provexin®A100HF er et nytt medisinsk produkt* som er utviklet i Sverige og som har dokumentert effekt på arvelig håravfall. Provexin®A100HF ga mer enn halvparten av testkandidatene håret tilbake, viser to studier utført i Sverige og Berlin. I forstudien i Gøteborg deltok 20 personer og i den andre studien i Berlin deltok 110 pasienter, en tredjedel av deltakerne var kvinner.

Jan Faergemann, professor i dermatologi, har ledet studien ved Sahlgrenska Universitetssykehus i Gøteborg. Han har flere tiårs erfaring med behandling av ulike hudlidelser og har publisert en rekke studier innenfor dette fagfeltet.

Deltakerne var i alderen 18-60 år og alle led av arvelig hårtap, androgen alopeci. Allerede etter 4 uker kunne man se signifikant forskjell mellom dem som hadde fått Provexin®A100HF og ikke placebo; da hadde antall hårstrå økt med 32 prosent, hvilket betyr at det både syntes og kjennes at man får mer hår. Forsøkspersonene selv kunne tydelig se forskjell etter noen måneder. Det er imidlertid viktig å være tålmodig da det ikke er så lett å se hårveksten i starten. De første månedene kommer vellushår (også kalt babyhår), som etter hvert faller av før man får tilbake hår med samme farge og kvalitet som tidligere.

En del menn blir tynnhårede allerede i tenårene og det merkes gjerne ved at hårfestet kryper oppover tinningen og skaper tydelige viker. Senere får man gjerne også en bar flekk oppe på issen. Mange opplever hårtapet som et stort problem. Det er såpass mange som søker hjelp, fremfor alt unge i 20-årsalderen som allerede har blitt veldig tynnhårede. Det kan bli et psykisk problem for noen.

Start behandling så fort som mulig

Så fort man merker hårtap bør man starte behandling for å få best mulig effekt. Er det lengre enn 10 år siden man mistet håret, er sjansene små for at håret kommer tilbake. Hårsekkene som mangler hår vil etter mange år bli ødelagt. Det er derfor viktig at man starter behandling så tidlig som mulig. Provexin®A100HF er en gel som skal brukes morgen og kveld. Prosessen tar sekunder. Gelen er enkel å påføre og kleber ikke.

*Provexin®A100HF er registrert som medisinsk utstyr klasse I i EU

Studie:

Faergemann, J. and Hedner, T., The effect of A100 Gel, on Hair Growth, and Hair Quality: An explanatory study. Journal of Cosmetics, Dermatological Sciences and Applications 2016:6;19-23.

Bestill Provexin®A100HF

Provexin®A100HF motvirker arvelig hårtap

Egenbehandling uten kirurgi

En gel du påfører det berørte området 2 ganger daglig

Medisinsk produkt med klinisk dokumentert effekt

 Klassifisert som medisinsk utstyr klasse 1 i EU og testet ved Sahlgrenska Universitetssykehus i Gøteborg

Ingen rapporterte bivirkninger

Gelen inneholder heller ingen allergener som kan skape irritasjon for pollenallergikere