Mister du hår? Dette kan være løsningen for deg

Omfattende hårtap kan oppleves som dramatisk, spesielt hvis du er kvinne. En stadig tynnere hårmanke kan fort påvirke hvordan du ser på deg selv som person.

Å avfeie tap av hår som noe rent kosmetisk og skjønnhetsrelatert, blir for lettvint. Utseendet ditt er en del av identiteten – du er vant til å møte en velkjent figur når du ser deg i speilet.

Plutselige og uønskede endringer i utseendet kan påvirke deg følelsesmessig, og for mange kvinner er håret et tegn på kvinnelighet.

Arvelig hårtap hos menn

Alopeci er en samlebetegnelse for flere typer omfattende hårtap. Statistisk sett rammes flere menn enn kvinner av dette. Det oppleves gjerne alvorlig for de som mister håret. Det er ofte på det psykiske planet man merker det sterkest.

Hårtap hos kvinner i overgangsalder

Den vanligste årsaken til hårtap, androgen alopeci, skyldes arv, men påvirkes også av hormoner. Hos kvinner rammes først og fremst de over 40 år som er i, eller har gjennomgått, overgangsalderen. I forbindelse med overgangsalderen minsker mengden av det kvinnelige hormonet østrogen i kroppen. Dermed får mannlige kjønnshormoner, som finnes naturlig også i kvinnekroppen, en mer dominerende rolle. Hormonene påvirker hårsekkene slik at det blir vanskeligere å få tilvekst av nye hårstrå.

Det er sjelden hårtapet er totalt hos kvinner. Hos kvinner med androgen alopeci er mest vanlig at hårveksten reduseres over hele hodet, men ofte noe mer i isse- og panneområdene.

Provexin®A100HFer et produkt uten bivirkninger, og kan enkelt kombineres med daglige velværerutiner. Påfør Provexin®A100HF på områder der håret er delvis eller helt borte. Gjør dette to ganger om dagen. Style deretter håret som normalt. Gelen trekker seg inn i huden og etterlater ikke synlige spor ved bruk av riktig mengde.

Vanskeligst for kvinner

En amerikansk undersøkelse viser at kvinner med androgen alopeci har et langt mer negativt syn på kroppen sin enn både andre kvinner og menn som har samme lidelse. De har også større problemer med å tilpasse seg situasjonen enn menn med androgen alopeci, heter det i studien Psychological effects of androgenetic alopecia on women fra psykologiavdelingen ved Old Dominion University i Virginia.

Å miste håret kan også endre hvordan du forholder deg til omverdenen, og hvordan omverdenen ser på deg. Noen kan tro at man er alvorlig syk, eller at man ikke er flink til å ta vare på sin egen helse. Det kan oppstå situasjoner der man bruker tid på å forklare hårtapet, fremfor å rette fokus mot mer hyggelige temaer.

Hvordan kan man få hår tilbake?

Det er naturlig å lete etter en løsning på problemet. Androgen alopeci kan ikke kureres, men det finnes ulike metoder som kan motvirke hårtapet. Provexin®A100HF er et svenskutviklet medisinsk produkt* med klinisk dokumentert effekt mot hårtap, utviklet i samarbeid med forskere ved universitetet i Sahlgrenska Universitetssykehus.
Provexin®A100HF har dokumentert effekt mot hårtap. Produktet har blitt testet i en studie utført på Sahlgrenska Universitetssykehus i Göteborg. Av dem som deltok i studien fikk mer enn 80 % økt hårvekst. I en annen studie, utført av hudleger i Berlin i 2010, kunne legen allerede etter fire uker se en signifikant forskjell. Forsøkspersonene selv kunne tydelig se forskjell etter noen måneder. 59 pasienter deltok i studien, hvorav en tredjedel var kvinner.

– Erfaringer fra studiene viser at utgangspunktet til den enkelte pasienten har mye å si for resultatet. Hvis man for eksempel har vært uten hårvekst i det aktuelle området i mer enn 5-7 år, kan det være vanskelig å skape gjenvekst gjennom denne behandlingen, forteller professor Jonas Müntzing som ledet studiene i Berlin.

– Likeledes er det viktig å vite at selv om legen ser tegn til hårvekst etter kun noen uker, så tok det lengre tid før deltakerne selv opplevde effekten av behandlingen.  De første hårene kommer som oftest i form av vellushår (også kalt babyhår), som etter hvert faller av før man får tilbake hår med samme farge og kvalitet som tidligere.

Produktet har ingen påviste bivirkninger.

* Provexin®A100HF er registrert som medisinsk utstyr i klasse I i EU.

Studier:

Faergemann, J. and Hedner, T., The effect of A100 Gel, on Hair Growth, and Hair Quality: An explanatory study. Journal of Cosmetics, Dermatological Sciences and Applications 2016:6;19-23.

Bestill Provexin®A100HF nå

Provexin®A100HF motvirker arvelig hårtap

Egenbehandling uten kirurgi

En gel du påfører det berørte området 2 ganger daglig

Medisinsk produkt med klinisk dokumentert effekt

 Klassifisert som medisinsk utstyr klasse 1 i EU og testet ved Sahlgrenska Universitetssykehus i Gøteborg

Ingen rapporterte bivirkninger

Gelen inneholder heller ingen allergener som kan skape irritasjon for pollenallergikere