Råd mot arvelig hårtap

De fleste menn mister hår – noen så tidlig som i 20-årene. En studie viser at Provexin®A100HF kan gi hår tilbake for de som rammes av arvelig håravfall.

–Allerede etter 4 uker kunne legen se en signifikant forskjell, forteller professor Jonas Müntzing som har gjennomgått resultatene etter de forskjellige studiene på produktet.

95 % av alt mannlig hårtap skyldes arv. Innen 40-årsalderen har så mye som 30 % av alle menn begynt å få tynnere hår. Det starter gjerne med større viker og en bar flekk på issen. Med alderen øker risikoen for hårtap og i løpet av livet vil 3 av 4 menn miste håret.

Bestill Provexin NÅ! Fire første uker til kun 149,-

Eldre opplever kanskje ikke hårtapet som et stort problem, men for de yngre kan dette være tungt. – Det er såpass mange som søker hjelp, fremfor alt ungdommer i begynnelsen av 20-årene som allerede er veldig tynnhårede. Det er et psykisk problem for mange og for noen er det så ille at de nærmest isolerer seg.

Det finnes hjelp for de som sliter med hårtap og tynnere hår.

Provexin®A100HF er et produkt som er produsert i Sverige og testet ved Sahlgrenska Universitetssykehus i Gøteborg i en studie med 20 personer. Resultat var så positivt at man ønsket å gjøre en større studie i Berlin. 110 personer deltok, hvorav 30 % var kvinner. Halvparten av deltagerne, som var mellom 18 og 60 år, fikk placebo mens den andre halvparten fikk Provexin®A100HF. Man så en signifikant forskjell allerede etter 4 uker. Forsøkspersonene selv kunne tydelig se forskjell etter noen måneder.

Studier ved Sahlgrenska Universitetssykehus i Gøteborg

Jan Faergemann, professor i dermatologi, har ledet studien ved Sahlgrenska Universitetssykehus i Gøteborg. Han har flere tiårs erfaring med behandling av ulike hudlidelser og har publisert en rekke studier innenfor dette fagfeltet.

Produktet viser seg å ha effekt på halvparten av dem som bruker det og de som får positivt resultat merker stor forskjell. I studien i Berlin telte man antall hårstrå og fotograferte pasientenes isser før og etter bruk, på en standardisert måte. Provexin®A100HF tilrettelegger for hårvekst i hårsekker som har vært tilstoppet og uten vekst i noen år. Håret som vokser frem går da inn i normal vekstsyklus, som betyr det første håret ofte er såkalt vellushår (babyhår), som etter hvert faller av før man får tilbake hår med samme farge og kvalitet som tidligere. Det kan derfor ta noen måneder før man selv opplever at hår har kommet tilbake i de aktuelle områdene.

Den som har vært skallet i 5-7 år derimot har liten sjanse til å få håret tilbake. Det er fordi hårsekkene til slutt blir ødelagt når man ikke har hatt hår på så lang tid. Jo tidligere man starter med behandling, desto bedre.

Les artikkelen om Thomas Lyberg som endelig kunne la håret vokse ut igjen etter 7 måneders bruk av Provexin®A100HF.

Provexin®A100HF er registrert som medisinsk utstyr klasse I i EU.

Studie:

Faergemann, J. and Hedner, T., The effect of A100 Gel, on Hair Growth, and Hair Quality: An explanatory study. Journal of Cosmetics, Dermatological Sciences and Applications 2016:6;19-23.

Bestill nå!