Endelig har jeg funnet noe som hjelper!

Berit Bekkevold har slitt med hårtap i flere år. I likhet med nesten 40 % av alle kvinner, så opplevde Berit (61) at håret ble merkbart tynnere i forbindelse med overgangsalderen.

– Jeg var på en måte forberedt fordi min mor har hatt det samme problemet, uten at jeg visste at det er arvelig hårtap (androgen alopeci) jeg er rammet av. Jeg trodde det var bare noe menn opplever,  forteller Berit.

Men kvinner rammes også av arvelig hårtap, av samme årsak som for menn. Androgen alopeci skyldes nemlig en genetisk bestemt følsomhet overfør androgener (mannlige kjønnshormoner) i hårsekkene, som fører til at håret ”strander” i hvilefasen. Når håret etter hvert avstøtes, vokser det dermed ikke frem et nytt hår. For menn skjer det etter puberteten, men for kvinner inntreffer det ofte i forbindelse med overgangsalderen som følge av at hormonbalansen forskyves når østrogennivået synker, og testosteronet får mer ”plass”.

– Selv om jeg var forberedt så føltes det allikevel vanskelig. Jeg antar at mange menn har lettere for å avfinne seg med situasjonen, men som kvinne er ikke det like enkelt. Jeg har forsøkt MYE for å få bukt med hårtapet mitt, forteller hun videre.

Provexin®A100HF* er ny gel som er utviklet for å gi tilbake hårvekst får de som lider av arvelig hårtap. Kliniske studier viser at nesten 60 % får hår tilbake etter jevnlig bruk av gelen. Resultatet var enda bedre for dem som begynte behandlingen få år etter at hårtapet hadde startet.

-Når jeg oppdaget annonsen for Provexin®A100HF så jeg med det samme at dette var et produkt som jeg kunne ha nytte av. Jeg befant meg akkurat i den situasjonen som ble beskrevet. Det er riktignok gått en del år siden hårtapet startet hos meg, men jeg opplever allikevel at det hjelper. Og selv om jeg kanskje ikke får tilbake alt hår som jeg har mistet siden starten, så er jeg takknemlig for hvert strå som kommer – og ikke minst takknemlig for hvert enkelt hårstrå jeg slipper å miste fremover. Jeg ser jo hvordan damer som er enda eldre enn meg tilslutt bare sitter igjen med noen tuster til hår. Klart det vil være vanskelig – hår er en viktig del av identiteten til en kvinne, fastslår Berit.

Gelen smøres enkelt inn i hodebunnen morgen og kveld. Det er viktig at man følger rutinen og ikke slurver med behandlingen. Effekten kan komme etter bare noen uker, men det vil først og fremst dreie seg om liv i hårrøttene – selve opplevelsen av å få hår tilbake tar ofte lengre tid.

-Nå har jeg brukt Provexin®A100HF i ca seks måneder. Det er nok i løpet av den siste måneden jeg kan fastslå at jeg virkelig opplever å ha fått mer hår, så jeg er veldig glad for at jeg har vært tålmodig og ikke gitt opp underveis.  Påføringen av Provexin®A100HF har jeg enkelt inkludert som en rutine i både morgen – og kveldsstellet. Jeg opplever at gelen trekker raskt inn og jeg kan enkelt ordne håret som normalt med de samme produktene som tidligere.

Nå er jeg ikke lenger redd for at arven etter min mor skal ta helt overhånd. Jeg tror jeg endelig har funnet et produkt som gir meg mulighet til å føle meg fin og feminin resten av livet – i hvert fall så lenge jeg er opptatt av det selv, avslutter Berit smilende.

*Provexin®A100HF er registrert som medisinsk utstyr klasse I i EU.

 

 

Bestill Provexin™A100HF her

Provexin®A100HF motvirker arvelig hårtap

Egenbehandling uten kirurgi

En gel du påfører det berørte området 2 ganger daglig

Medisinsk produkt med klinisk dokumentert effekt

 Klassifisert som medisinsk utstyr klasse 1 i EU og testet ved Sahlgrenska Universitetssykehus i Gøteborg

Ingen rapporterte bivirkninger

Gelen inneholder heller ingen allergener som kan skape irritasjon for pollenallergikere