Dette skjer med håret når du blir eldre

De vanligste hårproduktene hjelper ikke mot dette problemet

Alle kvinner kommer i overgangsalderen før eller siden, og tre av fire får et eller annet besvær som følge av dette. I tillegg kommer alle de andre endringene alderen fører med seg. Felles for disse aldersendringene, er at vi helst skulle ha vært dem foruten. Det har blitt utviklet mange produkter som kan hjelpe mot de vanligste plagene som for eksempel grått hår, rynker, hetetokter, søvnforstyrrelser og urinlekkasje.

Kvinner lider også av arvelig hårtap

Men det finnes også en plage som de færreste kvinner knytter opp mot overgangsalderen. Nær 40 % av alle kvinner opplever å miste hår under og etter denne perioden. Arvelig hårtap, såkalt androgen alopeci, rammer nemlig også kvinner. Arvelig hårtap er knyttet opp mot de androgene hormonene vi har i kroppen, og når østrogennivået synker, får androgene hormoner mer ”plass”, og disse hormonene kan skape fortetninger i hårsekkene noen som igjen kan føre til at hårveksten stopper opp.  Denne type hårtap gir forskjellig utslag hos kvinner og menn, og derfor er det faktisk få kvinner som vet at de er rammet av nettopp dette. Menn får viker og måne, mens kvinner får et mer diffust hårtap over hele hodet. Og selv om kvinner sjelden blir helt skallet, kan det være belastende nok å ha lite hår, bare flekker eller tynt og pistrete hår.

Finnes det effektive behandlinger?

Mange produkter er utviklet for å hjelpe kvinner til å få et fyldigere hår. Det finnes både vitaminer, sjampo og hårkurer som kan bidra til å bedre hårkvaliteten, men ingen av disse vil hjelpe hvis man lider arvelig hårtap. Arvelig hårtap kan imidlertid nå behandles. Den svenskutviklede gelen Provexin®A100HF fremmer hårvekst ved å holde hårsekkene fri for smuss og belegg.

En studie utført ved Sahlgrenska Universitetssykehus i Gøteborg, viste at hos halvparten av dem som fikk gelen påsmurt morgen og kveld, økte hårveksten med 50 %. Nesten en tredjedel opplevde en økning på mer enn 100 %. Produktet vil også kunne bidra til å motvirke ytterligere hårtap.

Provexin®A100HF har ingen påviste bivirkninger

Husk imidlertid at Provexin®A100HF ikke kurerer androgen alopeci, men påvirker hårveksten positivt. Det vil si at effekten forsvinner hvis behandlingen avsluttes. Ingen medikamenter kan få hår til å gro på en skallet isse, så det er viktig å begynne behandlingen så tidlig som mulig, før du har store bare flekker.

Referanser:

Faergemann, J. and Hedner, T., The effect of A100 Gel, on Hair Growth, and Hair Quality: An explanatory study. Journal of Cosmetics, Dermatological Sciences and Applications 2016:6;19-23.

 

 

Bestill nå!