Derfor mister kvinner hår

Årsaken til hårtap er gjerne arvelig, og skyldes androgen alopeci, en lidelse som forekommer oftere blant menn, men den rammer også kvinner. Mange er ikke klar over at de faktisk har androgen alopeci.

Færre kvinner enn menn mister håret. Men for dem som gjør det, kan det oppleves som ekstra ille. Heldigvis finnes det råd.

Hårtapet kan starte allerede ved 30-årsalderen hos menn, men som oftest starter det hos kvinner etter overgangsalderen, og det rammer mer enn 37 % av alle kvinner. Ved 50-årsalderen er det for eksempel ikke uvanlig at kvinner blir tynnhårede.

Løsningen er enkel

Håravfallet arter seg noe forskjellig for kvinner og menn. Menn får de klassiske vikene og gjerne en bar flekk på toppen av issen eller i bakhodet. Kvinner mister gjerne hår langsommere og overalt på hodet, noe som resulterer i at de blir generelt mer tynnhåret.
Det som skjer, er at hos kvinner i overgangsalderen minsker det kvinnelige kjønnshormonet, og det mannlige kjønnshormonet blir desto mer dominerende. Testosteronet aktiverer enzymet i hårsekkene som forårsaker hårtapet. Det finnes imidlertid en løsning.
Provexin®A100HF har dokumentert effekt mot hårtap. Produktet har blitt testet i en studie utført på Sahlgrenska Universitetssykehus i Göteborg. Av dem som deltok i studien fikk mer enn 80 % økt hårvekst. I en annen produkttest, utført av hudleger i Berlin i 2010, kunne legen allerede etter fire uker se en signifikant forskjell. Forsøkspersonene selv kunne tydelig se forskjell etter noen måneder. 59 pasienter deltok i studien, hvorav en tredjedel var kvinner.

-Erfaringene viser at utgangspunktet til den enkelte pasienten har mye å si for resultatet. Hvis man for eksempel har vært uten hårvekst i det aktuelle området i mer enn 5-7 år, kan det være vanskelig å skape gjenvekst gjennom denne behandlingen, forteller professor Jonas Müntzing som ledet studiene i Berlin.

– Likeledes er det viktig å vite at selv om legen ser tegn til hårvekst etter kun noen uker, så tok det lengre tid før deltakerne selv opplevde effekten av behandlingen.  De første hårene kommer som oftest i form av vellushår (også kalt babyhår), som etter hvert faller av før man får tilbake hår med samme farge og kvalitet som tidligere.

Å miste håret kan være tungt for mange

Det er veldig mange som søker hjelp og det er et psykisk problem for mange. For kvinner kan det føles enda verre siden det er mer uvanlig. For en kvinne i 30-årsalderen er det selvsagt enda verre enn når man nærmer seg 70 år. Heldigvis finnes det en enkel løsning med dokumentert effekt.

Studie:

Faergemann, J. and Hedner, T., The effect of A100 Gel, on Hair Growth, and Hair Quality: An explanatory study. Journal of Cosmetics, Dermatological Sciences and Applications 2016:6;19-23.

Bestill Provexin®A100HF her.

Provexin®A100HF motvirker arvelig hårtap

Egenbehandling uten kirurgi

En gel du påfører det berørte området 2 ganger daglig

Medisinsk produkt med klinisk dokumentert effekt

 Klassifisert som medisinsk utstyr klasse 1 i EU og testet ved Sahlgrenska Universitetssykehus i Gøteborg

Ingen rapporterte bivirkninger

Gelen inneholder heller ingen allergener som kan skape irritasjon for pollenallergikere